2012. június 15., péntek

Köszönet mindenért!




Kedves Emese néni!


Hálás vagyok a sorsnak, no meg tanáraimnak és szüleimnek, hogy éppen a Bethlen Gábor Gimnáziumba vezérelt, akkor, „néhány” évvel ezelőtt.
Nagyon sok jó tanár tanított bennünket, de TE a legjobbak között voltál a KIEMELKEDŐ!

„Az idő országútján az ünnepek a mérföldkövek. Jelzik az eltelt időt, szakaszokra bontják és lehetővé teszik, hogy szakadatlan vándorlásaink során megállva, kifújjuk magunkat, lerázzuk az út porát, visszapillantsunk múltunkba, és előretekintsünk a jövőnk felé.”

No, akkor fújjuk ki magunkat! Kérlek, csukd be a szemed, és képzelj el egy gyönyörű, színes, tavaszi virágcsokrot. Ezt szeretném most Neked ajándékozni.

Az első szál virág köszönet azért, ahogy a kémiát tanítottad. Nekem pont jól! Én erre, no meg a délutáni külön beszélgetésekre alapozva a kémiából élek.
Köszönöm, hogy tudtad a tanterem ajtaját becsukni, kívül hagyva mindent, és tiszta lélekből tanítani, igazi emberi értékeket átadni.

Köszönöm, hogy úgy terelgettél bennünket, hogy azt ne nagyon vegyük észre. Nekünk mindig a legjobbat akartad, és közben szabadságot adtál.

Köszönöm, hogy olyan jónak láttál bennünket, amilyenek talán nem is voltunk, de bizalmat adtál, biztonságot nyújtottál.

Köszönöm, hogy célt adtál! Elvittél bennünket életünk első NAGY UTAZÁSÁRA! A mi családunkban te voltál a garancia. Ha Emese néni veletek van, mehetsz! Majd Ő megvéd, kiment benneteket, gondoskodik rólatok…  és így is történt!
Köszönöm, hogy kitártál egy világot, Erdélyországot! Biztosan találkoztam volna vele egyébként is, de így volt csodálatos!!!!

Köszönöm, hogy közösséget építettél körénk! A vasárnaponkénti Dékán tanyákat, a paprikás krumplikat, a nagy beszélgetéseket… Nem foglalkoztál TE azzal, ki hova tartozik; gyerek, jöjjön velem!

Köszönöm, hogy a mai napig az osztálytalálkozóra hívó leveleinkre elsőként adsz jelet! Tudod, mennyire fontos, hogy ott vagy köztünk? NAGYON!!!

Köszönöm, hogy példát adtál, hogy illik jól szólni a szülőkhöz, a gondokhoz, a konyhalányhoz, a buszsofőrhöz…  egy emberhez.
Köszönöm, hogy példát adsz: nem muszáj ezen a pályán kiégni, meg lehet próbálni úgy végigmenni, hogy emelt fővel lehessen a katedrát elhagyni. Csodálatos dolog, hogy úgy tudj megújulni, hogy minden csoport azt érzi, az ő utolsó ünnepi órája volt az igazi.

Köszönöm, hogy megmutatod, lehet, hogy a szarkalábak száma szaporodik, de a belső kisugárzású szépség az megmarad!
Köszönöm, hogy függetlenül attól, mennyi idő telt el utolsó beszélgetésünk óta, onnan tudjuk fűzni a szót, ahol a múltkor abbahagytuk. Csak az a fránya idő, az mindig kevés!

Köszönöm, hogy megmutatod, vegyük észre, ÉLNI EGYSZERŰEN JÓ!

Az én csokromban még végtelen szál virág van, de nem kenyerem az írás… Tudod, majd szóban megbeszéljük! Tudod, jössz, ahogy megígérted!

És fogadj el egy szál virágot azoktól is, akik szívük szerint adnák, de testileg már nem tehetik.

Kedves Emese!
Íme, hát elérkezett ez a pillanat is. Olyan, mint egy kerek születésnap. Tudja az ember, hogy LESZ! Néha még várja is, kacérkodik vele, milyen is lesz; ugyanakkor búslakodik is az idő múlásán.
Azután meglepődik, ezt is túléltem, valami véglegesen, SZÉPEN lezárult.

DE KEZDŐDIK EGY ÚJABB!!  Például a városban a beszélgetéseket nem kell „jaj sietek, mert csöngetnek” felkiáltásokkal abbahagyni, és nem kell……………………………………
ÉS LEHET:…………………………………………………………………………………….

AZT KÍVÁNOM, HOGY ERŐBEN, EGÉSZSÉGBEN, JÓ LÉLEKKEL A LEHETEK TÁRHÁZA SZAPORODJÉK, ÉS MINDEGYIKBEN FÉNYES ÖRÖMÖD TELJÉK!!
 
Sok- sok- sok- sok szeretettel: 
Sós Mária a IV. B-ből








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése